Haraszti virágcsokor a Laffert Kúriában

212
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mozgalmas, feladatokkal és kihívásokkal teli évadot tudhat maga mögött a Blumenstrauss Kórus. A Laffert Kúriában tartott évadzáró koncertjükön beszámoltak a mögöttük álló időszak eseményeiről, megköszönték támogatóik segítségét és egy fergeteges hangulatú koncerttel ajándékozták meg a közönséget. 

A Blumenstrauss Kórus 2009-ben alakult, akkor még három taggal, trióként. Az elmúlt évek során egyre gyarapodott létszámuk, így jelenleg 12-en gyűlnek össze hétről hétre jó hangulatú próbáikon. Céljuk a hagyományos magyarországi német népdalok megőrzése és megismertetése, valamint a hagyományok továbbadása a felnövekvő generációk számára. Kitartó munkájuk eredményeként a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Szövetségének minősítő versenyén 2010-ben és 2013-ban arany, míg 2016-ban kitüntetéses arany minősítést szereztek. Ez az év sem telt el számukra kihívás nélkül.

Ebben az évben legnagyobb feladatuk a Keszthelyi Dalünnepre való felkészülés volt, amely kapcsán a fesztivál szervezői felkérték a kórust a magyarországi német nemzetiségi zenei kultúra képviseletére két ráadás koncert keretén belül. A kórus a haraszti közönségről sem feledkezett meg: június 18-án évadzáró koncertjük keretén belül mutatták be a Keszthelyi Dalünnepen elhangzó dalokat, kórusműveket. A koncerten közreműködött Lehőcz Alexandra fuvolaművész, és tanítványa, Oncsik Valéria, a kórust betanította és vezényelte Hommer Zsuzsanna, gitáron pedig Kindlinger József kísérte az együttest.

A koncert első harmadában a két-, illetve háromszólamú kórusművek kerültek bemutatásra, majd ezek után egy zenei időutazáson vehetett részt a közönség reneszánsz táncdalok, Haydn, Mozart és Kodály Zoltán dallamaival, végül elérkezett az esküvői szokások bemutatása. A néhol megható, néhol fergeteges hangulatú koncerten a kórus megköszönte támogatóik egész éves munkáját, segítségét, a közönség tagjai pedig sok szerencsét és további eredményes munkát kívántak a haraszti virágcsokornak.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.